Sağlık Muayenesi ve Raporları
Hastalıkların her geçen gün artması ve çalışanların, iş yerlerinin hijyen şartları, kötü ve olumsuz çalışma koşullarından etkilenmesi sonucu meslek hastalıkları olarak tanımlanabilecek sağlık sorunlarıyla baş başa kalmaktadırlar.
İşin devamı süresince periyodik olarak, bedence çalışanların ortalama en az yılda bir çalıştıkları işlere elverişli ve dayanıklı olduklarına dair sağlık tetkiklerinin yapılması ve işe giriş muayene raporları olmadıkça işe alınmaları ve iş başı verilmeleri yasaktır. AB Uyum OSGB ile tesis edeceğiniz sözleşmeyle yasa ve yönetmeliklerin cezai yaptırımlarından korunacak ve iş kaybı yaşamayacaksınız. Ayrıca, işe yeni başlarken ve periyodik olarak yapılacak sağlık gözetimi ile çalışanların yaptığı işten veya işyerinden ne düzeyde zarar ve rahatsızlık görecekleri bu sayede işyeri hekimlerimiz tarafından gözlemlenecektir.
Sağlık Muayene ve Raporlarının Tekrarlanması
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 15. Maddesine göre işveren aşağıdaki hallerde; Çalışanların sağlık muayenelerinin yapılmasını ve sağlık raporlarını hazırlanmasını zorunlu kılmaktadır.
İşe girişlerinde,
iş değişikliğinde,
İş kazası, meslek hastalığı veya sağlık nedeniyle tekrarlanan işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüşlerinde,
İşin devamı süresince, çalışanın ve işin niteliği ile işyerinin tehlike sınıfına göre periyodik aralıklarla,
Çalışanın iş kolu ve görevine uygun hekim muayenesi öncesinde gerekli olan sağlık tetkiklerinin ve bu tetkiklere dair uzman hekimlerimizin ilgili raporlarının işverene sunulmasından sonra, çalışanlar işyeri hekimlerimizin muayenesinden geçirilerek, işletmenin ihtiyaç duyduğu işe giriş sağlık raporlarını hazırlamaktayız.
Ayrıca işe giriş veya periyodik olarak ele alınması gerekli sağlık taramaları ve raporları, Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimimizde istihdam edilen işyeri hekimlerimiz tarafından yerine getirilmektedir.
İşletmeler ve çalışanları için vermiş olduğumuz sağlık hizmetlerini menüden inceleyebilirsiniz.